آزمایش های لازم قبل از عمل جراحی شامل چه مواردی می شود؟ بسیاری از جراحان قبل از بستری شدن در بیمارستان یا قبل از انجام برخی اقدامات سرپایی، آزمایش های معمول آزمایشگاهی را برای بیماران، تجویز می کنند. این آزمایشات به یافتن مشکلات احتمالی که در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع، ممکن است جراحی را با مشکل مواجه کند، کمک می کند.
هدف از این آزمایش ها، اطمینان از اینکه بیمار برای جراحی دارای شرایط مناسب است و جراحی می تواند ایمن و موثر انجام شود، می باشد.
اصلی ترین آزمایش های قبل از عمل جراحی
رایج ترین آزمایش های قبل از جراحی عبارتند از:
اشعه ایکس قفسه سینه
اشعه ایکس می تواند به تشخیص علل تنگی نفس، درد قفسه سینه، سرفه و تب های خاص، مشکلات قلبی و ریوی کمک کند.
الکتروکاردیوگرام (ECG)
این آزمایش فعالیت الکتریکی قلب را ثبت می کند. ریتم های غیر طبیعی (آریتمی) را نشان می دهد، آسیب عضله قلب را پیدا می کند و به یافتن علت درد قفسه سینه و تپش قلب کمک می کند.
آزمایش ادرار
این آزمایش به تشخیص عفونت کلیه، مثانه و دیابت کمک می کند. انواع خاصی از آزمایش ادرار نیز می تواند داروهای خاص را در بدن پیدا کند.
شمارش گلبول های سفید خون
این آزمایش می تواند به تشخیص تب ها و عفونت ها کمک کند. همچنین مشخص می کند که آیا افراد از داروهایی استفاده میکنند که بر گلبول سفید خون تأثیر میگذارند یا خیر.
تست بارداری
بارداری روش مدیریت بیماران جراحی را تغییر می دهد. بنابراین دانستن این اطلاعات به حفظ امنیت فرد و کودک کمک می کند.
گلوکز
این آزمایش میزان قند خون را بررسی می کند.
الکترولیت ها
این آزمایش میزان پتاسیم، سدیم و سایر الکترولیت ها را در خون اندازه گیری می کند. الکترولیت ها به تنظیم ریتم قلب و سایر عملکردهای بدن کمک می کنند.
بررسی عملکرد کلیه
این آزمایش نیتروژن اوره خون (BUN) و کراتینین را اندازه گیری می کند تا میزان عملکرد کلیه ها را بررسی کند.
شمارش کامل خون (CBC)
این آزمایش تعداد کم گلبول های قرمز خون (کم خونی)، تعداد کم پلاکت ها و عفونت را بررسی می کند.
آزمایش (PT/PTT)
این آزمایش ها میزان لخته شدن خون را مشخص می کند.
بررسی میزان کلسیم
سطوح غیر طبیعی کلسیم می تواند بر ریتم قلب تأثیر بگذارد و بنابراین ممکن است قبل از هر عمل جراحی اصلاح شود.
بررسی بیماری های عفونی
آزمایش خون می تواند برای غربالگری بیماری های عفونی مانند HIV، هپاتیت B و C و سیفلیس استفاده شود. شناسایی این عفونت ها قبل از جراحی مهم است، زیرا به تیم مراقبت های بهداشتی اجازه می دهد تا اقدامات احتیاطی مناسب را برای جلوگیری از گسترش عفونت به دیگران انجام دهند و اطمینان حاصل کنند که بیمار درمان مناسب را دریافت می کند.
خلاصه
انجام آزمایش های قبل از جراحی بخش مهمی از فرآیند ارزیابی قبل از عمل است و می تواند به شناسایی خطرات و عوارض احتمالی مرتبط با روش جراحی کمک کند. با انجام این آزمایشها، پزشکان میتوانند اطمینان حاصل کنند که بیماران از آمادگی لازم برخوردار هستند و جراحی آن ها به طور ایمن و مؤثر انجام میشود.
انجام آزمایش های قبل از عمل جراحی به صورت اورژانسی آزمایش های قبل از عمل جراحی در آزمایشگاه جردن به صورت اورژانسی قابل انجام است و نتایج در صورت اورژانسی بودن ظرف ۲ الی ۳ ساعت گزارش می گردد.
انجام آزمایش های قبل از جراحی
آزمایشگاه جردن مجهز به تجهیزات و دستگاه های پیشرفته و فول اتوماتیک می باشد از جمله دستگاه الکتروکمی لومینسانس Cobas E411 جهت انجام آزمایش های هورمونی به روش الکسیس، دو دستگاه الایزا پروسسور فول اتومات Human جهت انجام آزمایش های هورمونی به روش الایزا، اتوآنالایزر Rayto 420 جهت انجام آزمایش های بیوشیمی، دو دستگاه Orphee Mythic 22 AL Full Diff جهت انجام آزمایش CBC و … و اقدام به انجام آزمایش های قبل از جراحی می کند.
ساعت کاری آزمایشگاه همه روزه از ساعت ۶:۳۰ الی ۲۰:۰۰ ، پنجشنبه ها از ساعت ۶:۳۰ الی ۱۸:۰۰، ایام تعطیل از ساعت ۷:۰۰ الی ۱۵:۰۰ می باشد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر با شماره ۸۸۷۹۸۹۷۹ تماس حاصل فرمایید.
گردآورنده: بخش علمی آزمایشگاه پاتوبیولوژی و ژنتیک جردن-خانم سعیده گوهری
تایید صحت علمی : جناب آقای دکتر شاهین مرتضی بیگی