آزمایش فیبرونکتین جنین
اگر مراجعه کنندگان به آزمایشگاه جردن جهت انجام آزمایش فیبرونکتین جنین دارای نتایج مثبت باشند پزشک بنا بر الزام اقداماتی را جهت آماده سازی برای زایمان زودرس انجام می دهد. اگر نتیجه آزمایش فیبرونکتین جنین منفی باشد در آن صورت می توان فرض کرد احتمال زایمان زودرس بسیار کم است.
با ما همراه باشید تا تعریف کلی از فیبرونکتین جنینی ، چه کسانی لازم به تست فیبرونکتین جنینی هستند ، دلایل آزمایش فیبرونکتین جنینی ، چگونگی آزمایش فیبرونکتین و معانی نتایج آزمایش فیبرونکتین جنین اطلاعاتی در اختیار شما قرار دهیم.
فیبرونکتین جنینی چیست؟
قبل از اینکه بخواهیم تعریفی از فیبرونکتین جنینی داشته باشیم لازم می دانیم که در رابطه با تعریف کیسه آمنیوتیک کمی صحبت کنیم، تا اگر در طول این متن نام آن آورده شد برایتان نا آشنا نباشد. کیسه آمنیوتیک، کیسه ای است پر از مایع که مانند پوششی دور جنین قرار می گیرد.فیبرونکتین جنینی نیز نوعی پروتئین است که به حفظ این کیسه کمک شایانی می کند.
فیبروکتین جنینی قبل از هفته ۲۲ام بارداری در ترشحات واژن یافت می شود. و روز به روز که به پایان بارداری نزدیک می شوید، فیبرونکتین جنینی شروع به تجزیه می کند. اگر متخصص زنان در مورد زایمان زودرس نگرانی هایی داشته باشد اقدام به تست فیبرونکتین جنینی می کند ، به این صورت که نمونه ای از ترشحات واژن که در نزدیکی دهانه واژن هست را نمونه برداری کرده و مورد بررسی قرار می دهد ، و اگر نتیجه مثبت باشد می تواند یکی از نشانه های زایمان زودرس باشد.
چه کسانی ملزم به انجام تست فیبرونکتین جنینی هستند؟
بسیاری از پزشکان متخصص در زمینه زنان و زایمان انجام آزمایش تست فیبرونکتین جنینی را برای زنان بارداری که در هفته ۲۲ الی ۳۴ بارداری هستند و گردنه ی رحمشان به طول ۲۰ تا ۲۹ میلی متر کاهش پیدا کرده است و انقباض یا سایر علائم زایمان زودرس را دارند ضروری می دانند.
همچنین انجام این تست برای کلیه زنان باردار توصیه نمی شود، و در صورت اینکه علائم زایمان زودرس در فرد مشاهده نشود انجام تست فیبرونکتین جنینی هیچ کاربرد مفیدی ندارد.
نکاتی که قبل آزمایش فیبرونکتین باید رعایت کرد
آزمایش فیبرونکتین جنینی آزمایشی بسیار ساده است و احتمال به دست آمدن نتایج مثبت کاذب در این آزمایش بسیار بالاست که این امر می تواند باعث ایجاد اضطراب و استرس های بی مورد شود. برای پیشگیری از این گونه نتایج اضطراب آور باید قبل از معاینه لگن و یا سونوگرافی واژن ، آزمایش فیبرونکتین جنینی انجام شود.
به این نکته توجه داشته باشید که ۲۴ ساعت قبل از انجام آزمایش فیبرونکتین جنینی نباید نزدیکی جنسی داشته باشید.
همچنین ۲۴ ساعت قبل از انجام این آزمایش از استفاده دوش واژینال، لوسیون و یا صابون پرهیز کنید.
اگر دچار خونریزی واژن باشید آزمایش فیبرونکتین انجام نمی شود.
در صورت پاره شدن کیسه مایع آمنیوتیک ، آزمایش فیبرونکتین انجام نمی شود.
چگونگی انجام آزمایش فیبرونکتین جنینی
جهت انجام آزمایش فیبرونکتین جنینی پس از دراز کشیدن روی تخت ، پزشک مورد نظر اسپوکولوم را داخل واژن شما کرده و با استفاده از سواب پنبه ای ، اقدام به نمونه برداری از بخشی از ترشحات نزدیک دهانه رحم می کند.نمونه گرفته شده جهت آنالیز بیشتر به آزمایشگاه فرستاده می شود و نتایج این تست معمولا طی چند ساعت آماده می شود.در برخی موارد نیز امکان دارد پس از نمونه برداری ، سونوگرافی واژن جهت اندازه گیری طول واژن انجام می گیرد.در طول انجام سونوگرافی نیز با استفاده از دستگاهی داخل واژن شما قرار دارد ، تصاویر واژن بر روی مانیتور قابل مشاهده است.
معانی نتایج آزمایش فیبرونکتین چیست؟
نتیجه منفی آزمایش فیبرونکتین جنینی:
حدود ۱ تا ۵ درصد احتمال این وجود دارد که طی ۲ هفته آینده زایمان زودرس داشته باشید.اگرچه نتیجه آزمایشتان منفی باشد احتمال زایمان زودرس بسیار کم است ، اما لازم است چند ساعت تحت مراقبت باشید تا علائم و نشانه ها و تغییرات گردن رحم بررسی شود و اگر تغییر خاصی مشاهده نشود ، فرد مرخص می شود.
نتیجه مثبت آزمایش فیبرونکتین جنینی:
در این گونه نتایج ۱۷ تا ۴۱ درصد احتمال این وجود دارد که فرد طی ۲ هفته آینده زایمان زودرس داشته باشد. طی بررسی هایی که توسط پزشک انجام میگیرد امکان تجویز داروهایی خاص برای به تعویق انداختن زایمان و همچنین سرعت بخشیدن به رشد ریه های بچه وجود دارد.
اما در آخر
آزمایش فیبرونکتین جنینی نمی تواند به صورت صد در صد ثابت کند که شما در وضعیت زایمان زودرس قرار دارید ، ولی می تواند خیال شما را از بابت اینکه در وضعیت زایمان زودرس قرار ندارید راحت کند.اگر نتیجه تست فیبرونکتین شما منفی باشد می تواند شما را از استرس ها و نگرانی های بی مورد دور کند.
بیشتر بخوانید: تست کرونا در منزل